ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Οικολόγοι δέχθηκαν βίαιη επίθεση στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς  


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Οικολόγοι δέχθηκαν βίαιη επίθεση στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς   

Επίθεση καταγγέλλουν πως δέχθηκαν δύο μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα».


Η επίθεση, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε στο - προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς στη Δυτική Ελλάδα, το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς κατέγραφαν παράνομες ενέργειες πάνω στις αμμοθίνες στην παραλία της Καλογριάς. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός του Κυριάκου Γαλάνη στο πρόσωπο, από άτομο που τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε αιφνιδιαστικά πριν τραπεί σε φυγή.

Μιλώντας για τι θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, Γιώργος Κανέλλης σημείωσε:

"Η επίθεση είναι μια ακόμα επίδειξη της θρασύτητας και της περιφρόνησης, προς τον χαρακτήρα του Εθνικού Πάρκου, από μια ομάδα η οποία νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Θεωρούν ότι μπορούν να λαθροκυνηγούν, να κυνηγούν ανθρώπους, να παίρνουν μια άδεια για ένα απλό πράγμα και να το «φουσκώνουν» μέχρι εκεί που νομίζουν. Μια λογική θρασύτητας και κράτους εν κράτει…"

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό ο κ. Κανέλλης σχολίασε μεταξύ άλλων:  

«Μια ομάδα οικολόγων βρίσκονται στην περιοχή παλιά μπούκα, να βρίσκεται ένα τρακτέρ με ένα συρόμενο εργαλείο να συμπιέζει τις αμμοθίνες σε μεγάλη έκταση. Το έκαναν υποτίθεται για καθαρισμό. Όταν τους εξήγησαν ότι αυτό είναι παράνομο αντί να σταματήσουν, έκαναν νόημα σε κάποιο άτομο το οποίο με αστραπιαία ταχύτητα επιτέθηκε στον Κυριάκο Γαλάνη που είναι μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, τον χτύπησε στο πρόσωπο. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και χρειάστηκε αρκετά ράμματα για να συνέλθει.

Τα πρόσωπα αυτά επέδειξαν μια βίαιη, μαφιόζικη συμπεριφορά, περιφρονητική του Νόμου και του χαρακτήρα του Εθνικού Πάρκου. Το γεγονός ότι κολυμπάμε στο Εθνικό Πάρκο δεν σημαίνει ότι κάνουμε οτιδήποτε θέλουμε με οποιοδήποτε μηχάνημα. Οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με τα χέρια, όχι με εργαλεία που καταστρέφουν τις αμμοθίνες, εκεί υπάρχει ζωή και φυτά που φυτρώνουν».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο